Prajitura Rigo-Jancsi

de miremirc in Prajituri, 19 Feb 2011 | 23208 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 6 oua,
  • 7 lg zahar,
  • 7 lg apa rece,
  • 3 lg cacao,
  • 6 lg faina,
  • 1 plic praf de copt
  • Sirop :
  • 2 lg zahar,
  • 100 ml apa
  • Crema :
  • 600 ml smantana pentru frisca,
  • 2 ciocolate amarui,
  • 2 ciocolate cu lapte,
  • 2 lg ness  
  • Glazura :  
  • 100 g ciocolata cu lapte, 
  • 1 lg unt,
  • 2 lg lapte, 
  • bombonele pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rigo-Jancsi:

Ptr.crema : pe aburi amestecam frisca , ciocolata si ness-ul si amestecam pana se topeste ciocolata, apoi inca 5 minute la foc mic si punem la rece pentru 3 ore.

Ptr.blat : mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, punem pe rand lingura cu lingura apa si mixam,apoi adaugam faina amestecata cu cacao si praful de copt; turnam compozitia intr-o tava (diametrul = 24x33) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt; dupa ce scatem blatul din cuptor lasam sa se raceasca si apoi il taiem in 2.

Ptr. sirop : topim zaharul pe foc apoi adaugam apa ;lasam sa se raceasca.

Ptr.glazura : Punem laptele cu untul pe foc si amestecam pana se topeste untul ,apoi adaugam ciocolata si amestecam pana la omogenizare; lasam putin sa se raceasca si apoi turnam peste blatul de deasupra, iar peste glazura presaram bombonele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rigo-Jancsi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bucati de ciocolata